Haz

Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğünün 21. Maddesi gereği 31.05.2023 tarihinde gerçekleştirilen Seferberlik ve Savaş Hali Hazırlıkları Planlama Koordinasyon kurulu Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda  "https://www.hazirol.gov.tr/" internet adresinde yayınlanan ikaz ve alarm işaretlerini içeren broşürlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

May

Okulumuz ortaokul öğrencilerinin katılabileceği ''Dostluk'' konulu resim yarışması gerçekleştirilecektir.

Son tarih: 5 Haziran 2023

*Resimlerinizi Edebiyat Öğretmeni F. Gökhan ATLAS'a teslim ediniz.

May

Öğrencilerde milli, manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları , ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak için okulumuz öğretmenlerinden Furkan Gökhan ATLAS tarafından 11. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte  etkinlikler gerçekleştirdi.

May

Öğretmenlerimizin ,öğrencilerimizin ve tüm çalışanlarımızın 04-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı en içten duygularımızla kutluyor,  eğitim ve öğretim süreçleri dahil tüm çalışma yaşamlarını kazasız bir şekilde tamamlamalarını diliyoruz.

May

Okulumuzda da ''Bilişim Haftası'' kapsamında etkinlikler düzenlenmiş ve bilişim haftası ile ilgili öğrenciler tarafından bir pano oluşturulmuştur.

May

Okulumuz rehberlik öğretmeni Yağmur Bingöl tarafından 8. sınıf öğrencilerimize, genel ve mesleki liseler tanıtıldı. Ayrıca 12. sınıf öğrencilerimize de üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimize sınav kaygısı ve sınav stretejileri hakkında seminer verildi.

May

Okulumuz edebiyat öğretmeni F. Gökhan ATLAS ile beraber 11-E sınıfı öğrencileri İstanbul'un önemli iki tarihi mekanı olan Beylerbeyi Sarayı ve Küçüksu Kasrı'nı ziyaret ettiler.

ŞAMPİYON 11-D

6 Mart’ta başladığımız münazara müsabakalarımızı bugün gerçekleştirilen final müsabakasıyla sonlandırdık.

May

2023-MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na yönelik rehberlik servisiyle iş birliği yapılarak öğrenciler bilgilendirildi ve başvuru yapmaları teşvik edildi. Sınav ardından sonuçların kaydedilmesi için veri tabanı oluşturuldu.

May

Okulumuzda gerçekleştirilen Şube Öğretmenler Kurulu toplantılarında bütün sınıf düzeyleri için karşılaşılan sorunlar ortaya konuldu. Ardından bu sorunlara öğretmenlerimizin katkılarıyla çözümler üretildi. Bu bağlamda okulumuzdaki fiziksel eksikler giderilmeye çalışıldı. Bunun yanında öğrencilerimizin devam-devamsızlık, kılık-kıyafet, ders notları vb. konularına çözüm üretilmeye çalışıldı.

May

Okul kütüphanemiz öğrencilerimizin kullanımı için artık saat 17.00'a kadar açık tutulacaktır. Öğrencilerimizin faydanalabilmesi adına kütüphanemiz artık daha düzenli hale getirildi. Ayrıca öğrencilerimizin kullanımına açık ve internet erişimine sahip bir bilgisayar konulmuştur.

Şanlı ecdadımızın Kûtü’l Amâre’de kazandığı büyük zaferin 107. yıl dönümü kutlu olsun. Canlarını feda ederek şanlı bir destan yazan kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz

23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. Öğrencilerimiz şiirler okudu, günün anlam ve önemini anlatan kounuşmalar yaptılar, şarkılar söylediler, oyunlar oynadılar, pano düzenlediler.

Kur'an-ı Kerim dersi öğretmenlerimiz tarafından Mesleki uygulamaya katılacak öğrencilerin mesleki hazırbulunuşluklarını desteklemek amacıyla Fatiha suresi, namaz sureleri Yasin-i Şerif ve aşırlar üzerinde dikkatle durululdu. Bu sureleri mahreç ve tecvid kurallarına göre okuyabilmeleri sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin bu alanda gelişimi için uygulamalara devam edilmektedir.